تاریخ مکتوب روستای آهنگرکلابزرگ در دست تهیه می باشد عزیزانی که اطلاعات مکتوب و مستند دارند مارا در تهیه این قسمت سایت یاری فرمایند.

ارادتمند همه شما – مدیرسایت گل باغ  احمد اصغرنتاج   

واما بطور خلاصه………….

موقعیت جغرافیائی :

روستای آهنگر کلا بزرگ در 14 کیلومتری جنوب شهرستان بابل و در1400 متری مسیر اصلی ( شهر گتاب ) جاده بابل به شهر گلوگاه ،شهید صالحی (حبیبی سابق) واقع شده است .از طرف شمال به روستای چوبست ،کشتلی و شهر گتاب متصل می باشد ،مشرق به روستای چوبست ،افراکتی،ولو کلا و پائین مرزناک همسایه است و جنوب به روستای بالا مرزبال و اطاقسرا و از مغرب به روستای پائین مرزبال وصل می باشد .

تاریخچه :

در سفر نامه ملگونوف روسی که در سال 1277 انجام شده است نام قریه آهنگر کلا با 20 خانوار ذکر شده است .اما از قدیم الایام نام گل باغ در پیشوند یا پسوند نام آهنگرکلا برده می شد ولی آثار مکتوبی مشاهده نشده است .و در اسناد موجود و مکتوب در سال 1311 آهنگر کلا را مشتمل بر سه محله آهنگر کلا ،نرگس مال و آقا کوچک کلا و دارای سه باب تکیه و یک باب حمام عمومی و آستانه آقا سید هاشم نام برده است.

جمعیت :

بر اساس آخرین سرشماری که در سال 1385 انجام شده است روستا دارای 870 خانوار و جمعیت 3694 نفر می باشد که از این تعداد 1781 نفر آن را مردان و 1913 نفر را زنان تشکیل می دهند .

اقتصاد :

شغل مردم روستا کشاورزی باغداری و دامداری سنتی می باشد که با کشت برنج و تولید مرکبات و کیوی و همچنین تولید فرآورده های دامی در آمد کسب می نمایند و البته درصد بسیار کمی را از کارمندان دولت تشکیل می دهند.

وضعیت عمرانی:

روستا دارای 2 باب دبستان ابتدائی 2باب مدرسه راهنمائی 2 باب دبیرستان و یک باب مدرسه کودکان استثنائی ( مرزناک دشت )و یک باب کانون فرهنگی می باشد و دو زمین ورزشی فوتبال و والیبال و همچنین دارای درمانگاه ،داروخانه و مطب خصوصی نیز بوده و از امکانات دفتر پست ،مخابرات ،پست بانک ،دهیاری ،آتش نشانی (در دست اقدام )و مهد کودک خصوصی برخوردار بوده و دارای صندوق قرض الحسنه غدیر می باشد.

راه دسترسی :

راه تردد اهالی به شهر از طریق روستای پائین مرزبال به جاده اصلی گلوگاه به بابل برقرار می باشد ،البته راه های فرعی دیگری نیز بوده که از اهمیت کمتری برخوردار هستند .

مکانهای مذهبی :

روستا دارای آستانه آقا سید هاشم ،حضرت درویش عظیم ،حضرت درویش مولا بوده که بعلت قدمت اطلاعات دقیقی از شجره آنان در دست نیست ،همچنین دارای 7 باب مسجد 12 باب تکیه و 6 باب سقا تالارمی باشد

وضعیت آموزشی و تحصیلی :

مردم روستا با توجه به اینکه شغل اکثر آنان کشاورزی می باشد با فداکاری و زحمات زیاد توانسته اند فرزندان شایسته و برومند تربیت نمایند که الحمد الله دارای درجات مختلف علمی و اداری می باشند.